top of page

נבחרת הגאווה 2025 | LGBTWORK

הלית לוי

הלית לוי, ילידת 1977, היא במאית ועורכת תוכן ישראלית. גדלה בשכונת בת גלים בחיפה, כבר בגיל 15 עבדהבעיתונות המקומית של רשת תוכן הייתה ממקימי עיתון הנוער "תדר", בתחילת שנות האלפיים עברה לחיות בת"אוהייתה ממקימי אתר התוכן וואלה! טלוויזיה, הלית לוי ערכה וביימה תוכניות נחשבות כמו "הישרדות", "הכוכבהבא", "משפחה בהופעה", "ארבע חתונות", "דור ה-WIFI" ו"טיול שורשים". בשנת 2017 ביימה את הסרטהדוקומנטרי "שמנה", שבו היא יוצאת למסע אישי החושף את התמודדותה עם זהותה כאישה שמנה בעולם המקדשרזון. הסרט הוקרן בפסטיבל חיפה והשתתף בפסטיבלים בינלאומיים. בין השנים 2021–2023 ערכה וביימה את "בואו לאכול איתי" בתאגיד כאן 11,  תוכנית המשלבת תחרות בישול עם הצצה נדירה אל תוך החברה הישראלית, על כל גווניה, המתחים שבה, הדעות הקדומות וגם רגעי החיבור המפתיעים-  על בואו לאכול איתי זכתה 3 פעמיםבפרס האקדמיה. בשנת 2024 שימשה כבימאית עורכות ראשית של "הישרדות - באש ובמים". הלית מתגוררת בתל אביב עם בת זוגה, חן אריאלי.

טלוויזיה, זה אישי

עם הלית לוי

טלוויזיה היא הרבה מעבר לבידור – היא מראה שמוצבת מול החברה, חושפת את הדינמיקות שלה, את הפערים שבה, את הדעות הקדומות – וגם את רגעי החיבור הכי מפתיעים. כיוצרת בימאית מנוסה ומוערכת בתעשיית הטלוויזיה הישראלית, הלית מאמינה שהפוליטי הוא אישי, ושכל בחירה נרטיבית היא גם בחירה חברתית. 

מסע אל מאחורי הקלעים של התוכניות המוכרות והאהובות – "בואו לאכול איתי", "הישרדות", "הפוליטיקה של האוכל" – איך עיצוב סיפור בעריכה ובבימוי לא רק מכתיב דרמה ובידור, אלא גם משמש ככלי להבנה עמוקה של החברה שבה אנחנו חיים.

איך בוחרים את המשתתפים שידליקו את המסך? איך מתמודדים עם רגעים טעונים של סטריאוטיפים, להט"בופוביה ודעות קדומות נחשפים מול המצלמה? איך טלוויזיה מסחרית, שבאופן טבעי מכוונת לרייטינג, יכולה– ואולי חייבת – גם לייצר שיח חברתי משמעותי?

העיסוק בדימויים ובנרטיבים אישיים לא נשאר רק על המסך. בסרטה הדוקומנטרי, "שמנה" (2017), יצאה הלית למסע חושפני שבו התמודדה עם דימוי הגוף שלה ועם החברה שמקדשת אידיאל יופי בלתי מושג. הסרט, שהוקרן בפסטיבלים בינלאומיים מייצר נושא שיחה על קבלה עצמית בכלל. 

בין מציאות לריאלטי.  נפרק יחד איך הסיפורים שאנחנו צורכים על המסך מעצבים אותנו, ואיך אנחנו יכולים להשתמש במרחב התרבותי כדי לספר סיפור טוב יותר – לעצמנו ולחברה כולה.

bottom of page